معرفی سیستم های کنترل و ابزار دقیق
ابزار دقیق و سیستم های کنترل (Control Systems) متناسب با کاربردشان، در طیف وسیعی از سیستم های بسیار پیچیده تا نسبتاً ساده قرار گرفته اند. برای مثال و بعنوان یکی از فرآیندهای نسبتاً ساده، سیستم تنظیم خودکار سوخت موتورها را میتوان نام برد. در این سیستم ساده، حسگرهائی (Sensors) وجود دارند که وضعیت موتور و شرایط کار آن، نظیر فشار (Pressure) ارتفاع، چرخش (Rotation)، و سرعت (Speed) را مورد باز بینی قرارمیدهند.
اتوماسیون صنعتی اطلاعات حاصل از این حسگرها ابزار دقیق توسط کامپیوتر و یا وسایلی نظیر ریز کامپیوتر، ریز پردازنده (Microprocessor)، کنترل کننده (Controller)، به سیگنالهای کنترل (Control Signals) تبدیل میشوند؛ و نهایتاً بصورت فرامینی باعث کنترل کار بهینه موتورها میگردند. این فرامین، ترکیب سوخت و هوا، مقدار سوخت ، و نسبت جریان سوخت و نظیر اینها را تنظیم می نمایند. لذا علیرغم تغییرات در شرایط کار موتور، کارآئی آن در بهترین حالت تنظیم و کنترل میگردد. در هر سیستم کنترل و ابزار دقیق علاوه بر اجزاء اصلی کنترل (کامپیوتر، ریز پردازنده و غیره) حداقل سه قسمت و احتمالاً چهار قسمت موجود میباشد. این اجزاء عبارتند از:
- اجزاء حس کننده و یا مبدل ها (Sensors, Transducers)
- اجزاء اندازه گیری و آماده سازی سیگنال ( Signal Conditioner )
- وسایل کنترل کننده و عمل کننده ها (Actuator)
- و احتمالاُ نشانگر و ثبات ابزار دقیق
لینک مطلب: ابزار دقیق (Instrumentation) چیست؟
PDF کنترل دور موتور در صنعت پمپ
کنترل ,دقیق ,ابزار ,سیستم ,اجزاء ,سوخت ,ابزار دقیق ,سیستم های ,ریز پردازنده ,سوخت و ,کنترل کننده ,دقیق instrumentation چیست؟
درباره این سایت